Volledig scherm
Voorzitter Rob Dillmann van de Raad van Bestuur van Isala en managing director Johan Uhlin van Scania tekenden de intentieverklaring voor de samenwerking. © eigen foto

Vrachtwagenfabrikant Scania en ziekenhuis Isala gaan samenwerken in Zwolle

Vrachtwagenfabrikant Scania en ziekenhuis Isala gaan in 2019 samenwerken. De twee grote Zwolse werkgevers gaan vooral docenten uitwisselen, om zodoende van elkaar te leren.

Door de kennis van Isala moet de gezondheid van medewerkers van Scania bevorderd worden. Scania deelt op haar beurt haar deskundigheid op het gebied van de Lean managementfilosofie- en aanpak; waarbij het doel is om bedrijfsresultaten te verbeteren.

Scania zegt in een gezamenlijk persbericht van de twee bedrijven grote waarde te hechten aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. ‘De organisatie heeft een intern Health Center dat diverse activiteiten aanbiedt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren zal Isala onder andere beweeg-/preventieprogramma’s aanbieden en scholing gaan geven aan de gezondheidsprofessionals bij Scania.’

Betere zorg

Scania werkt op haar beurt al jarenlang volgens de Lean-managementfilosofie en -aanpak. Ook Isala werkt volgens het Lean-principe. Het ziekenhuis ‘wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal’. 

Scania-medewerkers zullen onder andere als docent worden ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Lean-trainers van Isala gaan meelopen bij Scania. De samenwerking begint in 2019.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (37%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (49%)
  • Het maakt mij niks uit. (14%)
2067 stemmen