Volledig scherm
Een vrachtwagen blokkeert de A6. © GinoPress

Vrachtwagens bij bosjes omgeblazen: Ketelbrug afgesloten

In verband met zeer zware windstoten is de Ketelbrug (A6) in Flevoland voor al het verkeer afgesloten. Op die snelweg gingen meerdere vrachtwagens om. Daarbij raakte niemand gewond.

Volledig scherm
De omgewaaide vrachtwagen in Vorden. © GinoPress B.V.

Ook een deel van de A50 is afgesloten vanwege een omgewaaide vrachtwagen. Door de storm is bij Apeldoorn-Noord een vrachtwagen gekanteld op de weg terecht gekomen.  De ANWB meldt dat de weg daar afgesloten is en dat het verkeer over de vluchtstrook geleid wordt.

Ook op de A6 (Lelystad - Muiden)  en N765 (Ramspolbrug - IJsselmuiden) is onder andere sprake van omgewaaide vrachtwagens. Eerder vanmorgen werd een vrachtwagen bij Vorden omver geblazen. Volgens het overzicht van de Verkeersinformatiedienst is er over het gehele land sprake van 37 omgewaaide vrachtwagens.

Door de wind raakte aan de Berencamperweg in Nijkerk ook een vrachtwagen van de weg. De vrachtwagen ramde na het van het van de weg raken ook een lantaarnpaal en een verkeersbord. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Op de A50 belandde als gevolg van de storm een marktkraamwagen op z'n kant. Het verkeer vanuit Arnhem kon via de vluchtrook richting Deventer.

  1. Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensgevaarlijke’ spoedoperatie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    Patiënte uit Zwolle klaagt na ‘levensge­vaar­lij­ke’ spoedopera­tie over artsen Radboudumc en krijgt deels gelijk

    De klacht van een patiënte uit Zwolle tegen tien hartspecialisten in het Radboudumc in Nijmegen hebben in drie onderdelen doel getroffen. Een chirurg in opleiding kreeg een waarschuwing van de medische tuchtrechter voor twee klachtonderdelen, omdat ze tekort was geschoten in de communicatie. Een cardioloog is de fout in gegaan bij een nachtelijk telefoontje, maar kreeg daarvoor geen maatregel opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Zwolle