Vredesprijs voor rapper Typhoon

videoTyphoon is door vredesbeweging PAX in het zonnetje gezet met de vredesduif. Het beeldje wordt uitgereikt aan personen die de vrede bevorderen.

Volgens de vredesbeweging nodigt Glenn de Randamie, zoals de rapper eigenlijk heet, iedereen uit om over zijn grenzen heen te stappen. ,,Negativiteit beantwoordt hij met liefde, hij laat zich niet verleiden tot haat en conflict. Hij maakte in 2018 een serie in de voetsporen van Martin Luther King, over hedendaags racisme in de VS, waarin hij stelling neemt tegen racisme,’’ schrijft de Stichting over de inwoner van Herxen.

Naast Typhoon ontvingen ook Mpho Tutu, Daan Rovers en Cobi Noordhof een PAX-Vredesduif. De vredesstichting  reikt sinds drie jaar de  olijvenhouten duiven uit. 

Volledig scherm
De Nederlandse rapper Typhoon, hier op archiefbeeld, ontving de Vredesduif. © Robin van Lonkhuijsen
  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle