corona tweedeling part 2 / Niek Megens
Volledig scherm
PREMIUM
corona tweedeling part 2 / Niek Megens © Edo Draaijer

Vrees voor nieuwe tweedeling: ‘Er komt een vaccinatieplicht. Dat kán toch niet?’

Ze weigeren de prik, wijzen de coronaregels af en voelen zich weggezet als wappies. Uiteenlopende types vinden elkaar in protestgroepen die strijden voor ‘een ander geluid’. Ze vrezen een tweedeling in de maatschappij, waarin voor niet-gevaccineerde mensen straks geen plek meer is.

47 reacties

 • Paul Eijk

  1 maand geleden
  Deze discussie zal altijd door blijven gaan, nietes wellis enz. Dus stop er mee en doe wat je wil en aanvaart de consequentie voor je keuze.
 • Chris Kruiper

  1 maand geleden
  @E Goedhart Je kijkt wel fabrikanten die zich indekken rondom corona vaccin. Kijk je dna ook naar de mogelijke bijwerkingen van paracetamol, anders medicijnen, e-nummers in eten etc.? Over polarisatie gesproken.....
 • B Zieleman

  1 maand geleden
  De overheid moet gewoon alles weer loslaten. Degenen die gevaccineerd zijn, hebben in bepaalde mate bescherming tegen het virus. Degenen die niet gevaccineerd zijn, mogen niet overal buitengesloten worden en dat is hun eigen verantwoordelijkheid. Dan kunnen we wel aan de gang blijven. Straks duikt uiteraard ineens het griepvirus weer op, was waarschijnlijk even op vakantie geweest, dus waar houdt het op. En ik ben heel fel tegen het willen vaccineren van hele jonge kinderen vanaf 5 jaar!
 • Paul Veenstra

  1 maand geleden
  Het is simpel. Vaccinatie is zo vrij dat je er toe gedwongen wordt om je vrijwillig te laten vaccineren. Ik verklaar. Stel ze sluiten je op in een klein kamertje en daar mag je alleen uit als jij je "vrijwillig" laat vaccineren. Tot zolang mag je helemaal niks. Niet de deur uit niemand ontvangen en dus ook geen restaurants of café bezoek laat staan van disco´s en festivals. Vakantie en reizen per auto en vliegen vergeet het maar. JE MOET JE EERST VRIJWILLIG LATEN VACCINEREN! Dan ben je vrij
 • Aalberts

  1 maand geleden
  Ben niet gevaccineerd en laat me ook niet testen voor toegang. Ik heb diverse evenementen al aan mij voorbij laten gaan. Mijn keuze en daar hoor je mij absoluut niet over klagen!! Is gevolg van mijn keus! Iemand die gevaccineerd is kan het virus wel degelijk nog steeds overdragen. Iedereen die roept dat het vaccin veilig is heeft waarschijnlijk de bijsluiters niet goed gelezen. Pas eind 2023 hoeven deze rapporten pas aangeleverd te worden. Ben benieuwd naar lange termijn effecten.