'Vrienden van Sassendonk Live' bouwen mooi feestje

videoHet carnavalsconcert in Zwolle is gered door medewerkers van De Spiegel. Dat pakte goed uit.

Een gouden diepzeeduiker, een smartphone of een praatpaal - je kunt het zo gek niet bedenken of iemand had er een kostuum van gemaakt. Het carnavalsconcert gisteren in Theater de Spiegel werd niet volledig georganiseerd door de Mäskerties der Geurneuzen, maar grotendeels door een groep medewerkers van Theater de Spiegel. Op het podium werden de Geurneuzen genoemd als organisatoren, maar achter de schermen lag het anders.

Hulp

De afgelopen jaren stelde de kwaliteit van het concert teleur, zegt de woordvoerster van De Spiegel. Dit was reden om te helpen. ,,In overleg hebben de Mäskerties der Geurneuzen de inhoud, productie en uitvoering bij ons neergelegd en hebben wij uiteindelijk samen het concert georganiseerd."

Het concert begon met een video waarin de Geurneuzen inspeelden op de kritiek die vorig jaar werd geuit. Nadat de Geurneuzen in de video eerst waren afgedropen, leefden zij weer op. De carnavalsversie van Hallo Allemaal werd ingezet en de stemming zat er direct goed in. De confetti dwarrelde door de zaal en de armen ging van links naar rechts.

Zitplaatsen

Het programma was vooraf onbekend. Na het startschot van het concert met Ik ben een Zwollenaar, werd het thema geïntroduceerd: De vrienden van Sassendonk Live. Vanaf het eerste optreden werd er luid geapplaudisseerd en meegezongen.

Een grote verandering waren de vaste zitplaatsen. ,,Normaal gesproken stonden mensen te dringen voor de deur. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat de sfeer relaxter is'', geeft Henk Overweg, als Mäskerties nog betrokken bij de organisatie, aan.

Er waren ook mensen niet tevreden. ,,Dit leidt ertoe dat sponsoren worden bevoordeeld en de trouwe feestgangers het moeten doen met een plaats op het balkon", vertelt een bezoeker.

Volledig scherm
Een volledig uitverkocht Theater de Spiegel. Zo kleurrijk oogt de theaterzaal zelden. © Frans Paalman

In samenwerking met indebuurt Zwolle