Volledig scherm
Buienradar ziet de bui al hangen, vrijdagmiddag. Ook volgens Weeronline wordt het bal: onweer, regen en windstotegen vrijdagmiddag en een het begin van de avond. © Buienradar.nl

Vrijdagmiddag: fel onweer en stevige regenbuien boven Oost-Nederland

videoDag zomer, hallo herfst: de meteorologen van Weeronline verwachten vrijdagmiddag en -avond felle onweersbuien en stevige regenbuien boven Oost-Nederland. 

De weeromslag begint ’s middags in het zuiden en westen van het land. ,,Aan het einde van de dag zijn de meeste buien voor het oosten.’’ Die gaan gepaard met ‘veel onweer en intense neerslag’. Oost-Nederland krijgt als extraatje ook nog met windstoten te maken van ‘ongeveer 75 kilometer per uur’, denkt de weerdienst. 

Aan het begin van de avond drijven de buien via Overijssel en Gelderland ons land weer uit, richting Duitsland, denkt Weeronline. 

Drukkend warm

Wie hoopt op verfrissende buien komt waarschijnlijk bedrogen uit. Volgens de meteorologen wordt het tussen de 22 en 26 graden. ,,De hoge luchtvochtigheid maakt het drukkend warm.’’

Vakantiegangers in Oost-Nederland die met hun tent of caravan op een camping staan doen er goed aan hun de haringen van hun tent of luifel een keer extra te controleren. Een flinke regenbui hoeft niet per se ten koste te gaan van je vakantieplezier. Bekijk  hieronder de video die de Stentor vorig jaar maakte op een camping tijdens stevige regenbuien na een lange periode van droogte:

In samenwerking met indebuurt Zwolle