Kingdance in Zwolle. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Kingdance in Zwolle. Foto ter illustratie. © Frans Paalman

Vrijspraak en werkstraf voor broers na vechtpartij op festival Kingdance in Zwolle

Van twee broers uit Steenwijk die verdacht werden van openlijke geweldpleging is er een vrijgesproken en kreeg de ander een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur. Deze straf werd opgelegd voor een mishandeling gepleegd tijdens festival Kingdance in 2017 in Zwolle.

Michel K. (23) kwam op 27 april 2017 op het festival in een ruzie terecht. Hij verdedigde zich door een vuistslag uit te delen, zei hij twee weken terug op de zitting. Het slachtoffer liep een gebroken neus op maar onduidelijk is wie dat heeft veroorzaakt. Er was namelijk ook een derde verdachte bij betrokken maar die hoefde niet terecht te staan. 

Broer Robin (ook 23) kwam tussenbeide. Hij stond wel terecht maar de officier van justitie had tegen hem al vrijspraak gevraagd. De rechtbank was het met dat laatste eens. Robin kwam slechts tussenbeide en heeft mogelijk een duw uitgedeeld maar slechts met de intentie de vechtende partijen uit elkaar te halen.

Dat gold anders voor Michel K. De rechtbank verwierp zijn beroep op noodweer. De opgelegde straf is lager dan de eis van een taakstraf van 40 uur. Dat was vooral omdat de rechters het zwaardere feit, openlijke geweldpleging, niet bewezen achtte. De rechtbank kwam uit op de lichtere variant van een mishandeling. 

 1. Ricksen-biograaf uit Zwolle komt met vervolgboek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’
  PREMIUM

  Rick­sen-biograaf uit Zwolle komt met vervolg­boek vol bizarre feiten: ‘Fernando snoof en dronk terwijl hij ALS had’

  Schrijver Vincent de Vries uit Zwolle komt met een nieuw boek over de strijd van Fernando Ricksen tegen de slopende ziekte ALS. Het is een vervolg op de biografie die de Zwollenaar eerder schreef over de veelbesproken ex-profvoetballer, die vorig jaar op 18 september overleed. Dinsdag 9 juni komt De finale strijd uit. En het belooft een bijzonder inkijkje te geven in het leven van Ricksen.
 2. Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobilist A. door rood?
  PREMIUM
  Video

  Dodelijke botsing Zwolle ‘kent alleen maar verliezers’. Maar reed automobi­list A. door rood?

  ,,Meneer was misschien niet van plan ons leven te verpesten. Maar hij moet wel realiseren wat hij ons heeft afgenomen.’’ De zoon van een 69-jarige Zwollenaar die in januari 2019 omkwam bij een verkeersongeval, las donderdag in de rechtbank geëmotioneerd een verklaring voor. Plaatsgenoot Ahmed A. (29) reed het slachtoffer met zijn auto aan. Justitie vindt hem schuldig en eist een werkstraf.

In samenwerking met indebuurt Zwolle