Foto ter illustratie.
De politie vindt onderdelen van 43 gestolen auto's op het terrein van vader en zoon O. in Zwolle. Dat aantal is volgens de rechtbank te klein om als bewijs te gelden voor crimineel handelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. De politie vindt onderdelen van 43 gestolen auto's op het terrein van vader en zoon O. in Zwolle. Dat aantal is volgens de rechtbank te klein om als bewijs te gelden voor crimineel handelen. © Lex van Lieshout

Vrijspraak voor Zwolse vader en zoon die beticht werden van handel in gestolen auto-onderdelen

Ondanks een omvangrijk onderzoek naar de herkomst van zeker 8000 auto-onderdelen ontbreekt volgens de rechtbank het bewijs dat Dennie (39) en diens vader Bertus O. (71) in Zwolle zich aan criminele activiteiten schuldig hebben gemaakt. Dat bleek donderdag uit het vonnis van de rechtbank in Zwolle.

  1. KAART | Piek in aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Piek in aantal nieuwe coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland

    Het aantal nieuwe coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur weer fors toegenomen. In brandhaard Staphorst zijn 54 positieve tests gemeld, 17 meer dan gisteren. De gemeente is hiermee weer op het niveau van de voorgaande dagen. De stijgende lijn in het aantal nieuwe besmettingen werd eind september al in Staphorst ingezet. Ook in Zwartewaterland, Rijssen-Holten, Lelystad en Nunspeet is een flinke toename te zien.