Buren van een 35-jarige vrouw in Stadshagen zeggen nog amper een oog dicht te doen door haar gedrag.
Volledig scherm
PREMIUM
Buren van een 35-jarige vrouw in Stadshagen zeggen nog amper een oog dicht te doen door haar gedrag. © Frans Paalman

Vrouw (35) houdt straat in Zwolle wakker: buren ontvluchten huis, woningcorporatie wil van haar af

Veel schreeuwen, bonken op muren, met één been gevaarlijk uit een raam hangen: buren zijn helemaal klaar met een 35-jarige vrouw die voor ernstige en stelselmatige overlast in hun straat in Zwolle zorgt. Ze zeggen nog amper een oog dicht te doen door haar gedrag. Woningcorporatie SWZ eist bij de rechter dat de vrouw haar woning verlaat.

13 reacties

 • Eric Moll

  3 dagen geleden
  Dat 'ieder voor zich' beginsel zorgt ervoor dat ontspoorde mensen nauwelijks meer de weg terug vinden. Oorzaak zijn de bezuinigingen door het kabinet gedurende een groot aantal jaren. Ook de partij die zich daar nooit aan wilde conformeren deed eraan mee; de PvdA. Het is hoog tijd deze arme getroubleerde mensen de hulp te bieden die ze nodig hebben. We geven miljarden uit aan vluchtelingen (niks mis mee) maar lijken onze eigen in geestesnood verkerende landgenoten te vergeten. Dat moet stoppen.
 • Willem Heerema

  4 dagen geleden
  Voorheen werden deze mensen opgevangen en begeleid. Na vele VVD-kabinetten is de geestelijke gezondheidszorg zover uitgekleed dat mensen pas hulp krijgen nadat ze geheel ontspoord zijn. Het VVD-credo: ieder voor zich. Gaan we er met de volgende verkiezingen rekening mee houden?
 • B Zieleman

  5 dagen geleden
  Als ze ergens anders een woning krijgt, is haar probleem niet opgelost en is ze daar weer een ergenis. Zolang ze alcohol en drugs gebruikt en niet geholpen wordt, gaat het nergens heen natuurlijk. Verplichte opname en 24- uurszorg heeft ze nodig en daarna niet aan haar lot over laten, want dan gaat het geheid wéér mis en ben je terug bij af. Maar dat ze intensieve hulp nodig heeft, is een feit.
 • Anneke De Boer

  6 dagen geleden
  En welke zorg wordt er nu voor mevrouw opgezet?? Of gaat ze vrolijk door in het volgende huis?
 • Bert Rietberg

  6 dagen geleden
  Dit is vreselijk voorde straat . Maar deze vrouw heeft hulp nodig en dit is kapot bezuinigt door Rutten.