Volledig scherm
© Taina Monteiro

Vrouw die 7-jarige aanreed in Zwolle gaat schadevergoeding betalen

ZWOLLE - De vrouw die donderdag een 7-jarig jongetje aanreed en daarna autodrop aan hem gaf, is gevonden. Volgens de moeder van het jongetje hebben ze inmiddels contact met elkaar gehad en wordt de schade betaald.

"We hebben wisselende versies op het gebeuren, maar ze werkt mee. Dus dat is fijn," vertelt de moeder. Met haar zoontje gaat het weer helemaal goed, maar de aanrijding heeft wel impact gehad. "Ik ben blij dat het deze afloop heeft. Er is veel aandacht voor geweest, dat was best heftig." Hoeveel de schade is die de vrouw moet vergoeden, is niet bekend. Aan de val hield de jongen een zere knie over. Bovendien liep zijn fiets schade op.

De bestuurster kon gevonden worden dankzij een online oproep van de politie. "Mede dankzij de kracht van social media kan deze zaak afgehandeld worden," meldt den politie in een bericht op Facebook.

De oproep van de politie leidde ook tot veel verontwaardigde reacties op het incident. De jongen werd donderdag aangereden op de rotonde bij de Mastenbroekerallee. De bestuurster stopte netjes voor de moeder en haar twee dochters, maar zag haar zoontje over het hoofd.

De moeder van het jongetje stelde voor om op een veilige plek gegevens uit te wisselen, maar dat zag de bestuurster niet zitten. Ze drukte het jongetje een zak autodrop toe en ging er vervolgens vandoor.

In samenwerking met indebuurt Zwolle