Volledig scherm
De dames stapten op de pedalen om geld op te halen voor onderzoek naar borstkanker. © PI Zwolle

Vrouwelijke gevangenen in Zwolle halen geld op voor Pink Ribbon

Vrouwelijke gedetineerden in de gevangenis in Zwolle hebben zich zaterdag in het zweet gewerkt voor het goede doel. In totaal haalden ze 5.135 euro op tijdens een spinningmarathon voor Pink Ribbon. 

Ook gevangenispersoneel en burgemeester Peter Snijders fietsen mee met de spinningmarathon. Vestigingsdirecteur Hans Plattel is er trots op dat veertig gedetineerde vrouwen op de hometrainers stapten om hun beste beentje voor te zetten. 

‘Dat we geld ophalen voor Pink Ribbon is heel belangrijk, dat ze sporten tijdens detentie is heel goed, maar wat me vooral aanspreekt is dat deze dames iets goeds willen doen voor de medemens. Dat terwijl ze in de gevangenis zitten en het dus zelf best moeilijk hebben.’

Deel van uurloon afstaan

Naast sponsoren en medewerkers droegen ook de gedetineerde vrouwen een steentje bij aan het geld dat werd opgehaald. Vrijwel alle 120 vrouwelijke gedetineerden besloten een deel van hun arbeidsloon - 76 cent per uur - dat ze verdienen met het werken in de gevangenis, af te staan aan de inzameling voor Pink Ribbon.

Ook in de andere twee vrouwengevangenissen in Nederland, in Ter Peel en Nieuwersluis, wordt dit weekend deelgenomen aan de spinningmarathon voor Pink Ribbon. 

Volledig scherm
Trappen voor borstkanker. © PI Zwolle
Volledig scherm
Burgemeester Snijders fietste ook mee. © PI Zwolle

In samenwerking met indebuurt Zwolle