Rond deze stenen bank vlak bij de Sassenpoort groeit de overlast van daklozen, drugsgebruikers en -dealers. Elke avond hangen zo'n 30 overlastgevers hier rond.
Volledig scherm
PREMIUM
Rond deze stenen bank vlak bij de Sassenpoort groeit de overlast van daklozen, drugsgebruikers en -dealers. Elke avond hangen zo'n 30 overlastgevers hier rond. © Frans Paalman

Vrouwen lastiggevallen, poep in bosjes, dealers: hekken om ‘drugsbank’ Zwolle moeten overlast stoppen

Zo’n dertig daklozen, dealers en jongeren zorgen al wekenlang voor enorme overlast bij een bankje langs de stadsgracht in Zwolle, nabij de Sassenpoort. Buurtbewoners vermijden ’s avonds de achteringang van hun huis, kinderen durven niet meer buiten te spelen en een rondje door het park lopen is absoluut geen pretje meer. ,,Vrouwen worden geïntimideerd en vastgepakt, het moet écht stoppen.’’

4 reacties

 • Andreas Hagedoorn

  2 dagen geleden
  Hey Leusink, daklozen kunnen terecht bij de Herberg. En onder lastigvallen wordt verstaan: dealen, agressie uitstralen door samenscholing, poepen in de bosjes en vrouwen beetpakken. Ik begrijp niet hoe je die vormen van lastig vallen op een populaire, goed bereikbare locatie dat de entree vormt van Zwolle kunt vergelijken met ambtenaren van de gemeente Zwolle, die hun best doen om mensen te helpen, waar jij een andere mening over op na houdt. Kennelijk. De reactie van B. Westerkamp is terecht.
 • N. Leusink

  3 dagen geleden
  @westerkamp. Dat u de realiteit niet welgevallig is zegt meer over u met u simpele reactie. Dat een weldenkend mens voor ongelooflijk is zegt meer over uw fatsoen, dat u blijkbaar niet heeft.
 • B. Westerkamp

  3 dagen geleden
  Leusink: Wat een domme opmerking zeg! Ongelooflijk, wat een verstand!
 • N. Leusink

  3 dagen geleden
  Het is logisch dat daklozen in de buitenruimte zijn want dat is het beleid van de gemeente. De gemeente kan beter het stadshuis met haar ambtenaren sluiten want zij vallen de fatsoenlijk burgers nog meer lastig en veroorzaken meer overlast.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.