Volledig scherm
PREMIUM
,,Het zijn vaak de vaders en de buurmannen die het technische werk doen", vertelt Ellen Pot, voorzitter Vrouwenplatform Carree Overijssel. © Ellen Pot

Vrouwenplatform Carree Overijssel gaat strijd aan tegen vooroordelen

Vrouwen in de techniek en de ICT, een onmogelijke combinatie? Volgens het Vrouwenplatform Carree Overijssel en softwareontwikkelaar Roos Kornet (32) is het tegendeel waar. ,,Nee, het is niet saai, te moeilijk of vies werk.”

Vrouwenplatform Carree Overijssel houdt vandaag in het PEC Zwolle-stadion voor het eerst een bijeenkomst om vrouwen richting de technische en ICT-sector te bewegen. Vier bedrijven (Scania, Van Gelder, Topicus en OTIB) geven op verzoek van deze organisatie presentaties aan de bezoeksters. Als de aftrap slaagt, wordt het project Eigen Kracht Werkt verder uitgezet in Overijssel.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle