Volledig scherm
De plek waar het fietspad uitkomt op de Hasselterdijk © Francisca Muller © De plek waar het fietspad uitkomt op de Hasselterdijk © Francisca Muller

‘Vuurwapen’ bij beroving 15-jarig meisje in Zwolle blijkt balletjespistool

Het wapen dat is gebruikt bij de beroving van een 15-jarig meisje op de Hasselterdijk bij Stadshagen is nep. Het gaat om een balletjespistool. Dat bevestigt de politie na vragen van de Stentor. 

Voor de beroving op het meisje op 8 september zijn drie minderjarige jongens opgepakt.  Wie geen 18 jaar oud is, mag geen enkel luchtdrukwapen hebben en dus ook geen balletjespistool.

Vuurwapen

Het 15-jarige slachtoffer stuitte op zondagavond 8 september op een groep jongeren op de Hasselterdijk, op de plek waar het fietspad vanuit de wijk uitkomt op de dijk. Onder bedreiging van een (nep)wapen moest ze haar telefoon afgeven. Een dag eerder overkwam een 18-jarige vrouw iets soortgelijks. Zij werd belaagd op de fietsbrug over de Hasselterweg, tussen de wijken Westenholte en Stadshagen. Ook zij kreeg een wapen op zich gericht, maar kon ontkomen. 

Meer aanhoudingen

De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit; het onderzoek is nog in volle gang. Of het drietal ook verdacht wordt van de bedreiging van de 18-jarige vrouw en eerdere geweldsincidenten in Stadshagen is niet bekend. De politie wil daar niets over kwijt omdat het onderzoek nog loopt. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle