Volledig scherm
Het Atelier in Assendorp. © Frans Paalman

VVD wil van wethouder weten hoe het verder moet met basisscholen Assendorp

De Zwolse coalitiepartij VVD wil maandagavond van onderwijswethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie) weten hoe het nu verder moet met de basisscholen in Assendorp. 

Hij meldde de buurt vorige week dat het overleg met twee schoolbesturen om te komen tot één nieuw schoolgebouw voor Het Atelier (katholieke stichting Catent) en Het Mozaïek (christelijke stichting Vivente) beëindigd is. Dit gebeurde nadat Catent eind vorig jaar besloot zich niet meer te kunnen vinden in de gezamenlijke koers. Het rommelde al langer rond dit dossier dat ervoor moest zorgen dat twee verouderde schoolgebouwen vervangen konden worden door één nieuwe op de plek van Het Atelier aan de Assendorperdijk. Vorig jaar zomer werd in de buurt een petitie gestart tegen de voorgenomen nieuwbouw, omdat die ten koste zou gaan van de kleinschaligheid, verkeersveiligheid en het karakter van de scholen. 

De VVD wil nu van Van Willigen weten wat de argumenten waren om überhaupt te komen tot een gezamenlijk plan in plaats van twee afzonderlijke. Ook willen de liberalen antwoord op de vraag wat de mislukking betekent voor de gemeentelijke portemonnee.  

In samenwerking met indebuurt Zwolle