Volledig scherm
PREMIUM
Everdien Post van EP Ceramics is een van de succesvolle ondernemers die hun plek hebben gevonden bij de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat in Zwolle. Er komt nu hulp voor kunstenaars die het lastig vinden om hun eigen bedrijf op te zetten. © Frans Paalman

Waar blijft die klant? Hulp voor Overijsselse kunstsector

Veel kunstenaars maken prachtig werk, maar laten op zakelijk gebied kansen liggen. Daar wil de Creatieve Coöperatie uit Zwolle iets aan doen. Route-O heet het leertraject. Vooralsnog een proef van twee jaar.

Ze zijn doorgaans makkelijk te porren voor een wild idee. Aan creativiteit geen gebrek. Maar hun product of concept verkopen is andere koek. Veel kunstenaars vinden ’t lastig om creatief ondernemer te worden. Terwijl dat uiteindelijk wel nodig is om een goede boterham te verdienen. Relatiemanager Annemarie van der Zwan legt uit wat de Creatieve Coöperatie hierin gaat betekenen.

  1. Stamceltransplantatie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?
    PREMIUM
    video

    Stamcel­trans­plan­ta­tie bij MS-patiënten in Moskou of India: redding of riskant?

    Isala-neuroloog Esther Zeinstra maakt het mee: ,,Dat mensen in het allereerste gesprek na de diagnose MS beginnen over stamceltransplantatie. Dan denk ik: hó even. We staan aan het begin en je hebt het nu al over een behandeling die heel zwaar en riskant is en uiteindelijk misschien niet eens nodig of doeltreffend. Er zijn zoveel mogelijkheden en veelbelovende medicijnen. Laten we daar eens mee beginnen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle