Volledig scherm
PREMIUM
Gelderse handelsdelegatie op bezoek bij het Chinese waterstofbedrijf Hyner Tech. © Lex van Kooten

Waarom de China-missie van Oost-Nederland zo’n succes was? ‘Focus’

Ondernemers waarderen Oost-Nederlandse handelsmissies naar het buitenland met een 8. Maar wat leveren de missies - behalve goede contacten en een beter zicht op exportkansen - nu precies in harde euro’s op? En wat maakte de waterstofhandelsmissie naar China twee weken geleden succesvoller dan andere handelsreizen? 

De Oost-Nederlandse waterstof-handelsmissie naar China twee weken geleden was ‘een van de succesvolste missies ooit’, zei Taake Manning van de Nederlandse ambassade in Peking. Waar dat (zakelijke) succes in schuilt? ,,Focus’’, zegt director international Fons de Zeeuw van ontwikkelingsmaatschappij Oost NL, organisator van missies voor Gelderland en Overijssel. ,,Het ging om een heel specifiek onderwerp, in dit geval waterstof. Dat geeft een betere dynamiek.”

  1. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
    PREMIUM

    Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

    In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

In samenwerking met indebuurt Zwolle