Organisatoren Stef Smits en Gina Maria van de Zwolle Pride bij 'De Regenbogen', een object bij het station dat vrijdag onthuld wordt.
Volledig scherm
PREMIUM
Organisatoren Stef Smits en Gina Maria van de Zwolle Pride bij 'De Regenbogen', een object bij het station dat vrijdag onthuld wordt. © Frans Paalman

Waarom de Zwolle Pride na drie jaar terugkeert: ‘Belangrijker dan ooit’

Na een faillissement stond het voortbestaan van de Zwolle Pride op de tocht. Met een nieuwe organisatie maakt het meerdaagse lhbti-festijn na drie jaar afwezigheid een doorstart. Er is komende dagen een ‘Queen of the East-verkiezing’, race op hoge hakken en kleurrijke wandeltocht, maar geen parade met voertuigen. ,,Hopelijk kan deze er volgend jaar weer komen.”

4 reacties

 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  Andre Eggerding Daarmee impliceer je dat Amsterdam Pride, dé pride is. Hoezo is dit na-apen als het een wereldwijd fenomeen is? Je praat jezelf letterlijk tegen en denkt dan iemand te beledigen met ''lezen blijft moeilijk'' nah ah, kennelijk is argumenteren voor sommige mensen toch een stuk moeilijker. Een pride organiseren is niet hetzelfde als Amsterdam na-apen, lol. Wat?
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Daniël de Boer,lezen blijft moeilijk. Ik zeg helemaal niet dat de Pride van Amsterdam is. Of iets puur Amsterdams is. Ik zeg alleen dat ze Amsterdam na-apen.
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  Andre Eggerding Wat een domme reactie weer, want Pride is iets Amsterdams? Nee, het is een landelijk en mondiaal/wereldwijd fenomeen. Tuurlijk, elke andere Pride in Nederland is beter dan die in Zwolle (bijv de pride evenementen van Roze Maandag in nota bene Tilburg) maar het is niet iets puur Amsterdams.
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Ach jeetje,we gaan Amsterdam na-apen.