Luchtfoto van badgasten op het strand.
Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto van badgasten op het strand. © Hollandse Hoogte / ANP

Waarom hebben we eigenlijk vakantie nodig?

Vraag bij het nieuwsHeel Nederland snakte ernaar, maar de zomervakantie leek volledig in het water te vallen door de coronacrisis. Toch kan op vakantie in eigen land dit jaar in elk geval, sommige vakanties kunnen zelfs in het buitenland. Waarom hebben we eigenlijk vakantie nodig? Arbeidspsycholoog en universitair docent Inge Hulshof geeft antwoord op 5 prangende vragen.

 1. Farmers Defence Force doet aangifte tegen distributiecentrum Jumbo Raalte wegens ontbreken ‘stikstofvergunning’
  PREMIUM

  Farmers Defence Force doet aangifte tegen distribu­tie­cen­trum Jumbo Raalte wegens ontbreken ‘stikstof­ver­gun­ning’

  Farmers Defence Force heeft aangifte gedaan tegen supermarkt-keten Jumbo en dan specifiek tegen hun distributiecentrum in Raalte. De boeren-organisatie heeft met hulp van WOB-verzoeken tientallen distributiecentra van supermarkten in Nederland onderzocht of ze wel mogen opereren zonder natuurbeschermingsvergunning. Volgens FDF gaat in onze regio het distributiecentrum in Raalte over de schreef.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”