De Ceintuurbaan in Zwolle gaat mogelijk flink op de schop. „Het bereikbaar houden van steden is de komende jaren een uitdaging”, zegt Dolf Roodenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ceintuurbaan in Zwolle gaat mogelijk flink op de schop. „Het bereikbaar houden van steden is de komende jaren een uitdaging”, zegt Dolf Roodenburg. © Frans Paalman/Roodenburg

Waarom ‘inkrimpen’ drukke Ceintuurbaan in Zwolle kan werken volgens deze expert: ‘Auto niet meer heilige koe’

MET POLLHet plan voor minder rijstroken en een lagere snelheid op de Ceintuurbaan in Zwolle maakte enorm veel reacties los. Veel mensen zeggen twijfels te hebben bij het aanpakken van de drukke weg. Verkeersdeskundige Dolf Roodenburg legt uit dat de verandering juist ook heel goed werken. „De auto is voor gemeenten niet meer de heilige koe.”

10 reacties

  • Michiel Bilstra

    2 maanden geleden
    “De auto is niet meer de heilige koe”… Loze kreet. Natuurlijk niet. Allang niet meer. Maar wel een essentieel vervoersmiddelen voor heel veel mensen in onze regio, die niet heel dik in het OV zit!
  • gerrit de Goeij

    2 maanden geleden
    @ Yvonne. De keuze is heel simpel. Er moet de komende jaren fors bijgebouwd worden. Daar hoort een stuk mobiliteit bij. Kan een stad die ongebreidelde automobiliteit groei aan? Zoals we nu bezig zijn worden steden steeds vaker beton en asfalt locaties waar leefbaarheid steeds verder weg kwijnt.
  • Andre Eggerding

    2 maanden geleden
    Het is onzin te denken dat mensen vrijwillig voor het OV gaan kiezen. Cijfers laten het omgekeerde zien.
  • Andre Eggerding

    2 maanden geleden
    In ons dorp werden 300 woningen bijgebouwd. Volgens een ingehuurde verkeersdeskundige zou dat geen problemen geven voor de verkeersafhandeling in het dorp.Nu staat het verkeer regelmatig vast.
  • Yvonne Veld

    2 maanden geleden
    Gerrit: Misschien kan dat, misschien ook niet. Kun jij oordelen over iemands fysieke gesteldheid, tijd, enz., enz.? Laat ze eerst maar eens kijken naar het wie, wat, waarom voordat onze centen zo verspild worden. Graag voorkomen dat ze over 8-10 jaar weer gaan zeggen, oh, het slibt toch wel een beetje dicht, elke dag file, shit, hadden we het maar niet gedaan.