Jonathan Oostenbrink van pedofielontmaskerd.nl. Hij filmt confrontaties met vermeende kindermisbruikers met zijn mobiel en zet de video's online.
Volledig scherm
PREMIUM
Jonathan Oostenbrink van pedofielontmaskerd.nl. Hij filmt confrontaties met vermeende kindermisbruikers met zijn mobiel en zet de video's online. © Marcel Israel

Waarom pedojagers zelf in actie komen en niet meer op de politie wachten: ‘We moeten onze kinderen beschermen’

De man denkt dat hij een seksafspraak met een kind heeft. Plotseling staat een groep jongens met draaiende camera voor zijn neus. ,,Seks met een kind vind je geil hè, viespeuk!” De video gaat viral. ‘Pedojagers’ gaan steeds vaker op deze manier te werk. Waarom? ,,We moeten onze kinderen beschermen tegen dit gevaar.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.