Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in het diepgelovige dorp Staphorst, waar honderden gelovigen bijeenkomen voor kerkdiensten.
Volledig scherm
Kerkgangers komen aan bij de Hersteld Hervormde Kerk in het diepgelovige dorp Staphorst, waar honderden gelovigen bijeenkomen voor kerkdiensten. © ANP

Waarom vormt de kerk de uitzondering op de coronaregel?

VRAAG BIJ HET NIEUWSMondkapjes in openbare ruimtes. Maximaal drie mensen op visite. Horeca dicht. Geen alcohol na 20.00 uur. Geen evenementen. Niet meer dan dertig mensen in één ruimte. Er mag steeds minder, behalve in de kerk. Da’s toch eigenlijk niet eerlijk?

 1. LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland
  PREMIUM

  LTO Noord roept staten- en raadsleden op tot ‘nee’ tegen zonnepark in weiland

  Zeg ‘nee’ tegen zonnevelden op landbouwgrond. Die oproep doet LTO Noord in een brief, rechtstreeks aan Overijsselse Statenleden en gemeenteraadsleden in West-Overijssel. Volgens LTO moet het verbod een plek krijgen in de Regionale Energie Strategie (RES) West-Overijssel 1.0, waarover voor 1 juli moet worden besloten. Er moet steviger worden ingezet op zonnepanelen op daken, boerenerven en restgronden, vindt LTO, dat daarom ook heeft geweigerd te tekenen voor de concept-RES.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Nederlanders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor gratis sneltesten in Duitsland

 2. Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem
  Play

  Dode bij aanrijding op spoor tussen Haarle en Mariënheem