De fiets moet de komende jaren een prominentere rol gaan spelen in de binnenstad, voor auto's is geen plek meer. Inzet: wethouder Gerdien Rots.
Volledig scherm
PREMIUM
De fiets moet de komende jaren een prominentere rol gaan spelen in de binnenstad, voor auto's is geen plek meer. Inzet: wethouder Gerdien Rots. © Frans Paalman

Waarom Zwolle auto’s gaat weren uit het centrum, parkeerkosten verdubbelt en Ceintuurbaan aanpakt

AchtergrondZwolle gaat parkeertarieven verdubbelen, auto’s weren uit het centrum en de Ceintuurbaan afwaarderen. Opzienbarende toekomstplannen die afgelopen weken veel losmaakten. Reden te meer het grotere plaatje te bekijken, in zes vragen.

44 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ S. van de Wetering,gratis is een links waanidee. Wie betaalt bussen,personeel ,onderhoud en brandstof?
 • S. van de Wetering

  2 maanden geleden
  Eerst gratis OV!!
 • Ellen Schutte

  2 maanden geleden
  En waar zetten we dan al onze fietsen neer?? In die stallingen die helemaal vol staan? Je mag niet bijna niet meer fietsen in de stad. Tot 12.00 uur over de melkmarkt, luttekestraat niet meer, sassenstraat nog net wel,… tjonge jonge, moet de hele middenstand naar het industrieterrein verhuizen net als in het buitenland? Voordat je de auto verbied eerst maar eens met goede alternatieven komen denk ik.
 • Egbert Goossen

  2 maanden geleden
  Rene Brinker. Inderdaad. Door Assendorp/Pierik rijdt alleen een schoolbus. Na 17.00 uur, in weekend en schoolvakanties geen één bus naar station en Isala ziekenhuis. Alles wegbezuinigd! Straks mag je ook niet meer een auto voor de deur met dit bestuur. De studenten bepalen welk bestuur we krijgen en dan weet je het wel!!! Inspraak en transparantie ver te zoeken!
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  En dan moesten de fietsen uit de binnenstad verdwijnen, wie verzint al deze onzin??? Onze straten rondom de binnenstad staan overvol en kunnen zelf niet parkeren ondanks dat ze er jaarlijks voor betalen!!!.. bij de flats aan de middelweg,dennenstraat wordt gewoon op de hoeken geparkeerd, zelfs voor de ingang naar de ondergrondse containers...doe hier een wat aan...ondergrondse parkeer plek voor de flat bewoners zou ideaal zijn...