Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Waarschuwingen voor ‘vage’ glazenwassers in Zwolle

De politie heeft maandag in de Wipstrik in Zwolle een man gewaarschuwd die zich als glazenwasser aanbiedt aan bewoners. Er waren klachten over de man gemeld omdat hij zich niet betrouwbaar op zou stellen. 

De politie bevestigt dat er een melding kwam van een alerte inwoner die de zaak niet vertrouwde. ,,Wij zijn daarheen gegaan hebben de glazenwassers aangetroffen. De collega’s hebben ze aangesproken op hun gedrag en uitgelegd dat het absoluut niet wenselijk is. Ze zijn niet aangehouden, wel hebben wij de gegevens van de betrokkenen genoteerd.’’

Geld eisen

De man zou zich voordoen als glazenwasser. Bij mensen ongevraagd de ramen gaan lappen en vervolgens geld eisen. Als de ‘klant’ niet wil betalen, komen er andere mannen bij om de eis kracht bij te zetten.

Het overkwam Margriet Bruggemans uit Zwolle vorige week. Al zijn haar ramen wel gelapt, de manier waarop dat is gebeurd, klopt van geen kant. Dat de man, waarvan zij foto's herkende op facebook, nu gearresteerd is, is een schrale troost.

Afdrukken

De zelfstandige muziekdocente was thuis aan het werk toen de man bij haar de ramen aan het lappen was. ,,Ik had al een keer eerder afspraken met enkele glazenwassers gemaakt, dus ik dacht dat hij bij hen hoorde. Dat had ik mis. Hij belde aan en eiste een tientje. Ik stond er wel even van te kijken, maar ik ben in de keuken het geld gaan pakken. Hij bleef in de deuropening staan. Ik hoop maar dat hij niet snel afdrukken van mijn sleutels gemaakt heeft.’’  Ze is nog steeds boos, omdat het haar opgedrongen werd. ,,Ik was druk aan het werk en was eigenlijk niet alert genoeg om te beseffen wat er precies gebeurde. Ik had er geen toestemming voor gegeven, en toch stond hij daar mijn ramen te lappen.’’

Via facebook heeft Bruggemans wijkbewoners van haar wijk en de Wipstrik gewaarschuwd voor deze oplichters.

In samenwerking met indebuurt Zwolle