Xander Czaikowski over wangedrag supporters PEC Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Xander Czaikowski over wangedrag supporters PEC Zwolle. © Pedro Sluiter Foto / PEC Zwolle Media

Wangedrag supporters PEC Zwolle bezorgt club mogelijk zware straf: ‘Hoe meer overtredingen, hoe zwaarder de straf’

PEC Zwolle hangt een thuiswedstrijd met lege supportersvakken of zelfs een leeg stadion boven het hoofd nadat PEC-fans vrijdag voorwerpen gooiden naar de doelman van tegenstander MVV. ,,Het is onder geen enkele omstandigheid goed om bier te gooien, maar ik snap de emotie wel”, stelt directeur Xander Czaikowski.

6 reacties

 • Joop v d Toolen

  5 maanden geleden
  Ze krijgen een stadionverbod, maar dat is onder die gasten een goudenkroon op het hoofd je bent geen echte hooligan zonder zo'n papiertje op zak van meneer de rechter alsof ze hun master hebben gehaald , de straffen zijn gewoon te laag ,minimaal 3 jaar spinhuis het zal in het begin dan wel druk worden daar maar dan is het zo afgelopen, ze brengenimmers ook het gewone publiek immers in gevaar Indonesië ,Heisel , enz enz er komt geen eind aan de lijst met rampen, het is zonde van het voetbal l
 • W. Kloppenburg

  5 maanden geleden
  Hoeveel van die relschoppers heeft meneer de directeur al de toegang ontzegt ? Als je ze telkenmale gewoon weer binnenlaat roep je de problemen over jezelf af, meneer de directeur moet dus vooral niet zeuren maar aan het werk gaan en zorgen dat die relschoppers niet binnenkomen.
 • F. Hofman

  5 maanden geleden
  Maak maar een amateurclub van Zwolle, dan hebben die supporters wat. Overigens noem ik dit geen supporters maar hersenloze garnaaltjes.
 • wim koelewijn

  5 maanden geleden
  Steeds weer lees ik de term SUPPORTERS...dit is tuig dat niet voor het voetballen komt..ze zadelen de clubs met een berg ellende op..boete hier..boete daar..ik denk dat een "normale" échte supporter die vindt dat zijn kluppie het niet goed doet, gaat dit soort mafkezerij uithalen.tenzij wellicht met een kratje bier en pilletje in de kraag...proberen zoveel mogelijk te achterhalen wie het zijn..ZWAAR beboeten en nooit meer een stadion in...nergens !
 • Rene De Wilde

  5 maanden geleden
  Niets meer dan terecht. Gaan ze meer lekker voor de TV zitten.