Ciara liet spoor van schade achter in Oost-Nederland
Volledig scherm
Ciara liet spoor van schade achter in Oost-Nederland © verschillende bronnen

Wat doet storm Dennis met het Oosten?

De storm Dennis gaat dit weekeinde storm Ciara opvolgen. Storm Dennis gaat minder huishouden dan Ciara zeggen de weermannen. Zondag komt deze storm waarschijnlijk over Nederland heen. 

Vanavond trekt de wind langzaam weg en aan het einde van de avond dient Dennis zich aan. Begin van de nacht kan er windkracht 9 gemeten worden, in het uiterste noordwesten van het land. 

Zondagochtend is het grijs en zeer onstuimig. In het binnenland in Oost-Nederland kunnen dan windstoten van 80 tot 90 kilometer per uur voorkomen. Tijdens het hoogtepunt van de storm kunnen de windstoten nog 10 kilometer per uur hoger uitvallen.

Daarmee is Dennis zwakker dan Ciara. Het opvallende verschil is ook de  temperatuur, de maxima bij Ciara waren 13 graden in het oosten. Dennis kent straks maxima van 17 graden.

Morgen, in de namiddag, lijkt storm Dennis te zijn uitgeraasd. Er kan dan nog een kleine nawee van de storm komen richting de avond. 

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle