Met nog een meter water in de bassins van het Openluchtbad in Zwolle wordt gecontroleerd of de lekkage van begin dit jaar goed is gerepareerd. Daarna stroomt het bad leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Met nog een meter water in de bassins van het Openluchtbad in Zwolle wordt gecontroleerd of de lekkage van begin dit jaar goed is gerepareerd. Daarna stroomt het bad leeg. © Frans Paalman

Wat gebeurt er met 6 miljoen liter water van het Openluchtbad in Zwolle, nu zwemseizoen erop zit?

Het seizoen zit erop, het Openluchtbad in Zwolle is gesloten. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de 6 miljoen liter zwemwater? Stop eruit en weg ermee? Of heeft het meer voeten in aarde? En hoe is het afgelopen met de lekkage in mei, waarbij dagelijks 30.000 tot 40.000 liter water verdween?

6 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 dagen geleden
  Vroeger.hoorde je daar niemand over.Ik zom als kind in openlucht zwembad in Zwolle.Maar ja tegenwoordig bakkeleien ze overal over.
 • B Zieleman

  3 dagen geleden
  Zonnepanelen? En een overdekte fitness-tuin met zonnepanelen op het dak waar sportende mensen energie opwekken?
 • Jarno Wolters

  3 dagen geleden
  laat als particulier eens een paar kuub gloorwater weglopen dan hangt de gemeente je aan de hoogste boom
 • Shelle Michon

  4 dagen geleden
  Goeie foto Frans!
 • evert koekkoek

  4 dagen geleden
  Al eens overwogen om gebruik te maken van geothermie of aardwarmte? Sla een bron, pomp het water uit het bad terug in de aarde, kan het water gedurende de winter opwarmen, haal vervolgens het verwarmde water als het bad weer opengaat naar boven en zie daar: heerlijk warm zwemwater? Het kost wel wat om e.e.a. aan te leggen en te verwezenlijken, maar volgens mij bespaar je wel aanzienlijk op energiekosten. Er zijn vast wel sponsoren te vinden die dit willen voorfinancieren.