Met nog een meter water in de bassins van het Openluchtbad in Zwolle wordt gecontroleerd of de lekkage van begin dit jaar goed is gerepareerd. Daarna stroomt het bad leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Met nog een meter water in de bassins van het Openluchtbad in Zwolle wordt gecontroleerd of de lekkage van begin dit jaar goed is gerepareerd. Daarna stroomt het bad leeg. © Frans Paalman

Wat gebeurt er met 6 miljoen liter water van het Openluchtbad in Zwolle, nu zwemseizoen erop zit?

Het seizoen zit erop, het Openluchtbad in Zwolle is gesloten. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de 6 miljoen liter zwemwater? Stop eruit en weg ermee? Of heeft het meer voeten in aarde? En hoe is het afgelopen met de lekkage in mei, waarbij dagelijks 30.000 tot 40.000 liter water verdween?

6 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 dagen geleden
  Vroeger.hoorde je daar niemand over.Ik zom als kind in openlucht zwembad in Zwolle.Maar ja tegenwoordig bakkeleien ze overal over.
 • B Zieleman

  4 dagen geleden
  Zonnepanelen? En een overdekte fitness-tuin met zonnepanelen op het dak waar sportende mensen energie opwekken?
 • Jarno Wolters

  4 dagen geleden
  laat als particulier eens een paar kuub gloorwater weglopen dan hangt de gemeente je aan de hoogste boom
 • Shelle Michon

  5 dagen geleden
  Goeie foto Frans!
 • evert koekkoek

  5 dagen geleden
  Al eens overwogen om gebruik te maken van geothermie of aardwarmte? Sla een bron, pomp het water uit het bad terug in de aarde, kan het water gedurende de winter opwarmen, haal vervolgens het verwarmde water als het bad weer opengaat naar boven en zie daar: heerlijk warm zwemwater? Het kost wel wat om e.e.a. aan te leggen en te verwezenlijken, maar volgens mij bespaar je wel aanzienlijk op energiekosten. Er zijn vast wel sponsoren te vinden die dit willen voorfinancieren.
 1. Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie
  Liveblog

  Rohda Raalte wint derby tegen Heino, HHC aan kop in de Tweede divisie

  Asv Dronten promoveerde een paar maanden geleden naar de eerste klasse en was er alles aan gelegen om het seizoen met een overwinning te beginnen. Daar is de ploeg van Patrick Posthuma in geslaagd. AGOVV, Hierden en SC Rouveen beleefden daarentegen een teleurstellende start van de competitie. Ook SV Urk kwam niet sterk voor de dag, terwijl DVS’33, Flevo Boys en VVOG bleven steken op een puntje. HHC Hardenberg pakte wel de volle buit. Het toetje tussen Heino en Rohda Raalte eindigde in een relatief zorgeloze zege voor de bezoekers.
 2. Zwolle krijgt een heuse kerstwinkel, mét oog voor het milieu: ‘Charme van tweedehands laten zien’

  Zwolle krijgt een heuse kerstwin­kel, mét oog voor het milieu: ‘Charme van tweede­hands laten zien’

  Het kwik steeg afgelopen dagen nog richting 20 graden, maar in Zwolle is men met de gedachten al bij de kerstdagen. Aan de Diezerstraat opent eind namelijk de Kerst Pop-Up, een samenwerkingsproject van tientallen Zwolse scholen, bedrijven en organisaties. In de pop-upstore kan het winkelend publiek kerstspullen kopen en tegelijk kennismaken met het belang van duurzaamheid en een circulaire economie.