Volledig scherm
PREMIUM
Dit verwaarloosde kalfje troffen inspecteurs aan in een smerige stal. © NVWA

Wat is er mis op de boerderij? Mee op inspectie met de NVWA: ‘Ik moet soms tot tien tellen’

Dieren die in hun eigen stront liggen en geen eten hebben. Inspecteurs Johan en Els zien soms verschrikkelijke dingen als ze boerderijen in de regio bezoeken. De Stentor mocht exclusief mee op inspectie. 

Een politieauto staat verdekt opgesteld onder een rijtje bomen langs een eindeloos weiland. In de verte wuift het graan rustig in de wind. Inspecteurs Johan en Els van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stappen uit en lopen naar Menno, een politieagent gespecialiseerd in dierenwelzijn. ,,En, wat is de situatie?”, vraagt Johan, terwijl hij zijn blocnote erbij pakt.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle