Illustraties van de plannen van studenten voor Harculo 2050, met o.a. 1200 woningen, vijf torens, veel water en nog meer groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustraties van de plannen van studenten voor Harculo 2050, met o.a. 1200 woningen, vijf torens, veel water en nog meer groen. © Tuinontwerp Zwolle

Wat komt er op de plek van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle?

VideoAl sinds eind 2018 ligt het terrein van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle-Zuid er grotendeels leeg en verlaten bij. Wat gaat er gebeuren op dit grote grondgebied langs de IJssel? Eigenaar Engie kampt met vertraging, maar Windesheim-studenten vormden al een compleet en concreet plan.

De terugkeer van de vijf torens, hoogbouw, kantorencomplexen, veel water en groen, totaal 1200 woningen, een treinstation, verticale landbouw, een panorama-restaurant en verder veel technische, moderne snufjes. En alles energieneutraal, of zelfs met energieopbrengst. Dat is kortweg de samenvatting van het plan van vijf Windesheimstudenten voor de nieuwe invulling van het terrein van de voormalige IJsselcentrale. Een compleet nieuwe wijk.

In samenwerking met indebuurt Zwolle