Illustraties van de plannen van studenten voor Harculo 2050, met o.a. 1200 woningen, vijf torens, veel water en nog meer groen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustraties van de plannen van studenten voor Harculo 2050, met o.a. 1200 woningen, vijf torens, veel water en nog meer groen. © Tuinontwerp Zwolle

Wat komt er op de plek van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle?

VideoAl sinds eind 2018 ligt het terrein van de voormalige IJsselcentrale in Zwolle-Zuid er grotendeels leeg en verlaten bij. Wat gaat er gebeuren op dit grote grondgebied langs de IJssel? Eigenaar Engie kampt met vertraging, maar Windesheim-studenten vormden al een compleet en concreet plan.

 1. Landschap Overijssel vervangt aftakelende beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat
  PREMIUM
  met video
  1

  Landschap Overijssel vervangt aftakelen­de beuken op De Horte bij Wijthmen: tientallen bomen plat

  Landschap Overijssel voert in februari herstelwerkzaamheden uit op landgoed De Horte bij Wijthmen. Langs de ‘slingervijver’ worden zo’n twintig aftakelende beuken geveld en vervangen door jonge bomen. In het aanpalende rabattenbos worden enkele tientallen bomen gekapt, waardoor de overige bomen meer leefruimte krijgen. Eind dit jaar wordt een nieuwe ‘driepuntsbrug’ over de meanderende waterloop aangelegd en er wordt een verdwenen duiventil in ere hersteld.