Tijdens het OnzeDijk ontwerpfestival gingen bewoners met het ontwerp van de dijk aan de slag.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het OnzeDijk ontwerpfestival gingen bewoners met het ontwerp van de dijk aan de slag. © Frans Paalman

Wat moet er gebeuren met de nieuwe dijk in Zwolle? Holtenbroekers weten het wel...

Barbecueplekken, picknickbanken, losloopgebieden voor honden, een uitkijkpunt of poëziepad. Het is een greep uit de vele ideeën die bewoners van Holtenbroek hebben aangeleverd om de Holtenbroekerdijk, ‘hun dijk’, opnieuw in ter richten. Tijdens het OnzeDijk ontwerpfestival gingen de bewoners met het ontwerp aan de slag.

Mursel ziet het helemaal zitten. Als het aan deze bewoner van Holtenbroek ligt baat hij straks een theeschenkerij uit aan de Holtenbroekerdijk. ,,Ik heb al een powerpoint presentatie gemaakt”, vertelt hij enthousiast, terwijl hij langs de impressies op zijn smartphone scrolt. ,,Op 31 januari begin ik met een horecapunt in de kantine van de kinderboerderij. Vooralsnog alleen op vrijdagavond, vanaf 17.00 uur.” 

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle