Volledig scherm
De brandweer verleent hulp bij de Albert Heijn in Zwolle-Zuid © Carmen Kuik

Wateroverlast na noodweer in Oost-Nederland: supermarkten in Heerde en Zwolle dicht

videoHevige hagel- en regenbuien hebben zaterdagavond in Oost-Nederland tot overlast geleid. De brandweer ontving in korte tijd meerdere meldingen van wateroverlast.

De gemeenten Heerde en Zwolle werden het zwaarst getroffen door de hevige regenval. Straten stonden blank en bestuurders op de snelweg hadden de auto enige tijd op afritten en onder viaducten gezet vanwege een verminderd zicht.

Weerman Piet Paulusma vierde traditiegetrouw vakantie op camping de Zandkuil in Heerde. Ook daar kwamen grote hagelstenen uit de lucht. Verder rukte de brandweer uit voor een melding van wateroverlast bij  de Jumbo Supermarkt in Heerde. Ook bij de Albert Heijn aan de Pijmanstraat  in Zwolle-Zuid was sprake van wateroverlast. Beide supermarkten sloten de deuren vanwege de wateroverlast.

Windstoten

Weerinstituut KNMI voorspelde vooraf zwaar onweer, forse windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur en hagelstenen van 2 tot 4 centimeter. ,,De provincies Flevoland, Overijssel, maar ook Drenthe en Friesland kunnen forse buien over zich heen krijgen, zeker nu de temperatuur daar vanmiddag toch weer is opgelopen tot 22 a 23 graden,” vertelde weerman Ben Lankamp eerder op de middag. Daarbij heeft het KNMI code geel afgekondigd, dit is één stap lichter dan code oranje.

Bekijk hieronder een socialmediaoverzicht van de wateroverlast: 

Volledig scherm
De Rhijnsburglaan in Heerde stond vanavond ook blank door de regenbui. © Geja Haas

In samenwerking met indebuurt Zwolle