Medewerker Maurice van Circulus leegt in Apeldoorn een ondergrondse container met restafval.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerker Maurice van Circulus leegt in Apeldoorn een ondergrondse container met restafval. © Rob Voss

We maken een bende van ons afval: ‘Ik scheur zelfs de bovenlaag van mijn koffiecups’

met quizNiet alleen produceren we in deze regio veel te veel restafval, ook zijn we niet goed in afval scheiden. Daarmee duperen we onze portemonnee. Hoe kan dat beter? ,,Als je weinig tijd hebt, snap ik dat je minder moeite doet.”

58 reacties

 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Ik zit al 30 jaar in afval. We hebben behoefte aan hoogwaardige grondstoffen. En deze moet je faciliteren in wijk recycle pleinen. H.a.h. inzamelen van afval kan niet meer. Niet veilig, te duur, geen personeel meer, te milieuvervuilend.
 • Kees de Jong

  2 maanden geleden
  Ik was zondag morgen om 10 uur bij McDonald’s in Enschede bij de praxis. Dat was een grote puinhoop en daar was een meisje al 2 uur bezig de troep op te ruimen… scheiden van afval ?? We kunnen nog niet eens het fatsoen opbrengen om het netjes in de vuilnisbak te gooien …
 • Sina Hogeboom

  3 maanden geleden
  En ja hoor de mensen die hier binnen komen weten,ook alles van aval scheiding.
 • Leonard Visscher

  3 maanden geleden
  Ik mis in dit artikel het bericht dat gemeenten aan nascheiding doen! Dit verhoogt de kwaliteit van het PMD en is dus ook goedkoper voor de burger onderaan de streep. Geen afkeur van PMD dus en de verwerken sorteert beter dan de consument!
 • Toine Hoenderboom

  3 maanden geleden
  Problemen moet je eerst bij de bron aanpakken, niet alléén bij de eindgebruiker. Wees duidelijk over wat wel of niet mag en stop met alles waarbij materialen gecombineerd gebruikt worden.