Volledig scherm
In Deventer is de derde editie van foodfestival ‘Eten op rolletjes’. © Foto Hissink

Weekendtips: Eten op rolletjes en Spaans temperament in Zwolle

Het weekend staat weer voor de deur. Het belooft zonnig te worden maar lokaal kan er een plensbui vallen. Het mag de pret niet drukken. We hebben een aantal uitgaanstips voor je op een rij gezet. Enne, neem voor de zekerheid een paraplu mee.

IJsfeest - Wat is er nu fijner dan op een zonovergoten zondag een ijsje bij Van Swoll te scoren? De Apeldoornse ijssalon viert de internationale dag van het ijs groots, dj Ice gaat los en draait zomerse deuntjes vanuit de Van Swoll's IJsbus en kinderen kunnen zelf hun ijsje versieren.  Het ijsfeest is bij de ijssalon aan de Asselsestraat.

Zomermarkt - Eén van de mooiste pleintjes van Deventer,  het Lamme van Dieseplein, is het decor zaterdag van de Deventer Zomermarkt. Veel kraampjes, een fijn aanbod van hapjes en drankjes en harpiste Mechteld Karlien zorgt met een bijzonder optreden voor  de rest.  

Spaans festival - Spaans temperament zaterdag in Zwolle: op het Assendorperplein wordt het Spaans festival gehouden.  Liefhebbers kunnen Spaanse lekkernijen proeven waaronder vers gesneden serrano (been)ham, churros, tapas en paella. Benieuwd hoe paella wordt bereid? Vraag het aan de chef! En uiteraard ontbreekt de sangria niet.

Foodfestival - Foodlovers verzamelen! In het Worpplantsoen in Deventer is dit hele weekend heel veel lekkers te proeven tijdens het festival ‘Eten op rolletjes’.  De rollende openluchtrestaurantjes beloven veel heerlijke hapjes en gin-tonics. Ook is er muziek. Het feest is gratis,  wel betaal je eenmalig voor een milieuvriendelijk glas.

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

In samenwerking met indebuurt Zwolle