Volledig scherm
In Deventer is de derde editie van foodfestival ‘Eten op rolletjes’. © Foto Hissink

Weekendtips: Eten op rolletjes en Spaans temperament in Zwolle

Het weekend staat weer voor de deur. Het belooft zonnig te worden maar lokaal kan er een plensbui vallen. Het mag de pret niet drukken. We hebben een aantal uitgaanstips voor je op een rij gezet. Enne, neem voor de zekerheid een paraplu mee.

IJsfeest - Wat is er nu fijner dan op een zonovergoten zondag een ijsje bij Van Swoll te scoren? De Apeldoornse ijssalon viert de internationale dag van het ijs groots, dj Ice gaat los en draait zomerse deuntjes vanuit de Van Swoll's IJsbus en kinderen kunnen zelf hun ijsje versieren.  Het ijsfeest is bij de ijssalon aan de Asselsestraat.

Zomermarkt - Eén van de mooiste pleintjes van Deventer,  het Lamme van Dieseplein, is het decor zaterdag van de Deventer Zomermarkt. Veel kraampjes, een fijn aanbod van hapjes en drankjes en harpiste Mechteld Karlien zorgt met een bijzonder optreden voor  de rest.  

Spaans festival - Spaans temperament zaterdag in Zwolle: op het Assendorperplein wordt het Spaans festival gehouden.  Liefhebbers kunnen Spaanse lekkernijen proeven waaronder vers gesneden serrano (been)ham, churros, tapas en paella. Benieuwd hoe paella wordt bereid? Vraag het aan de chef! En uiteraard ontbreekt de sangria niet.

Foodfestival - Foodlovers verzamelen! In het Worpplantsoen in Deventer is dit hele weekend heel veel lekkers te proeven tijdens het festival ‘Eten op rolletjes’.  De rollende openluchtrestaurantjes beloven veel heerlijke hapjes en gin-tonics. Ook is er muziek. Het feest is gratis,  wel betaal je eenmalig voor een milieuvriendelijk glas.

  1. Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart
    video's & tijdlijn

    Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willems­vaart

    Een kanaal graven van de Zwolse stadsgracht naar de IJssel. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, héél moeilijk, ontdekte historicus Jos Mooijweer toen hij in de geschiedenis van de Willemsvaart dook. Hij ontdekte dat de aanleg keer op keer stokte door pech en tegenslagen, maar vooral door buurgemeente Kampen die Zwolle de vaarverbinding niet gunde. Zo kwam het dat Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart.

In samenwerking met indebuurt Zwolle