Weekendtips: van Zwolse rally tot Dweildag in Zutphen

De Open Monumentendag, een Dweildag, een festival en een rally: er is dit weekend weer genoeg te doen in de regio. 

Open Monumentendag

Zowel zaterdag als zondag zijn meer dan vierduizend monumenten in Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'Europa'. 

Brandweer Zwolle 

Vlam in de pan, hulpverleningsdemonstraties, brandweerduiken... Je kunt zaterdag je ogen uitkijken tijdens de open dag van Brandweer Zwolle. De kinderen kunnen zich vermaken op een brandweerspringkussen en ze kunnen een brandweerdiploma halen. De open dag is van 10.00 tot 16.00 uur. 

Dweildag Zutphen 

Gek op dweilorkesten? Dan zit je zaterdag in Zutphen goed. Er komen maar liefst 25 orkesten mee toeteren op deze zestiende Dweildag. Tussen 13.00 en 18.00 uur spelen de orkesten op verschillende locaties in Zutphen. 

Feestje op het Worpplantsoen

Volledig scherm
Een archieffoto van de Blauwvingerrally in 2014. © Frans Paalman

Dacht je dat het festivalseizoen voorbij was? In Deventer gaan ze nog even door. Zaterdag vindt in het Worpplantsoen het Steenworp Festival plaats. Dit jaar staat het festival in het teken van picknicken.  

Blauwvingerrally 

Ferrari’s, Porsche’s, Lamborghini’s en Aston Martins. Klinkt dat als muziek in je oren? Dan is het centrum van Zwolle dé plek om heen te gaan zaterdag. Stichting Blauwvingerrally organiseert dan voor de dertiende keer de Blauwvingerrally. De stichting is opgericht om chronisch zieke kinderen een bijzondere en exclusieve autorit te geven. 

Pieperfestival in Emmeloord

Festivallen in de polder! Afgelopen donderdag begon het pieperfestival al in Emmeloord, maar deze duurt tot nog tot en met zondag. Met als hoogtepunt zaterdagavond laat: dan treden de Snollebollekes op. Bekijk hier het hele programma.

In samenwerking met indebuurt Zwolle