Volledig scherm
PREMIUM
Klaas Sloots. © Pedro Sluiter Foto

Weer een wethouder die worstelt met Zwols zorgenkind

De Zwolse gemeenteraad debatteert maandag over de toekomst van de zorg. Een miljoenendossier dat al een jaar als een donkere wolk boven het stadhuis hangt. Ondertussen probeert verantwoordelijk wethouder Klaas Sloots zich te ontworstelen aan de kritiek.    

Dit verhaal begint in maart 2018, enkele dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Terwijl campagnes volop draaien en elke partij droomt van zetelwinst, begint het te rommelen in het Zwolse stadhuis. Er is al snel geen houden meer aan. Dinsdag 13 maart brengen de wethouders Ed Anker en Eefke Meijerink de onheilsboodschap naar buiten: Zwolle kampt met een miljoenentekort op de zorg.

  1. 7 vragen aan de onderzoekers die ruim 15.000 teken testen op levensgevaarlijk virus
    PREMIUM
    Aanrader van redactie

    7 vragen aan de onderzoe­kers die ruim 15.000 teken testen op levensge­vaar­lijk virus

    Ruim 15.000 teken uit alle delen van het land worden op dit moment onderzocht door wetenschappers van de Wageningen Universiteit (WUR) in het kader van een onderzoek naar het voor de mens gevaarlijke ‘tekenvirus’ TBE. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken hoe het virus zich verspreidt. In drie jaar tijd zijn zes mensen er flink ziek door geworden. Het meest recente geval deed zich deze vorige week voor in Twente.

In samenwerking met indebuurt Zwolle