Volledig scherm
PREMIUM
Weeshuispassage in Zwolle krijgt een flinke make-over. Hier wordt vanuit de ingang van de Hudson's Bay aan de Spiegelstraat richting Het Vliegerhuys gekeken. © KroesePaternotte

Weeshuispassage wordt open plein in hartje Zwolle

De Weeshuispassage-Zuid in hartje Zwolle komt er volledig anders uit te zien. De rotte appel in de binnenstad wordt deels gesloopt en verder grootschalig opgeknapt. Brasserie Het Vliegerhuys krijgt een centrale plek, met een plein tussen het terras en de Hudson's Bay. Zelfs aan de Nieuwstraat krijgt het ‘blok beton’ een karakteristieke uitstraling.

Het winkelcomplex tussen de Broerenkerk, de Nieuwstraat en de Roggestraat is al jaren onderwerp van discussie. Meer winkels gaan dan komen en het publiek lijkt de weg ernaartoe maar niet te kunnen vinden. Recent werd de overkapping al weggehaald, maar dat heeft nog tot weinig succes geleid. ,,Het ziet er ook echt niet uit. Wij willen dit stuk Zwolle, de kern van de stad, nu de 21e eeuw in lanceren’’, zegt Gijs Bessem van KroesePaternotte namens de eigenaar van het complex.

In samenwerking met indebuurt Zwolle