Ongeluk op A28 bij Zwolle.
Volledig scherm
Ongeluk op A28 bij Zwolle. © Rijkswaterstaat

Weggelopen drankrijder opgepakt na ravage op A28 bij Zwolle

updateHet ongeluk op de A28 bij Zwolle-Zuid vanmiddag blijkt veroorzaakt door een drankrijder. De politie hield kort na het ongeluk een 42-jarige Poolse man aan die maar liefst vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam had. De man had bovendien de plaats van het ongeval verlaten.

Dat meldt de politie Zwolle op Facebook.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 16.00 uur ter hoogte van de brug over de IJssel. Het incident resulteerde in een ravage op de snelweg, waardoor drie van de vier rijstroken werden afgesloten.

Alcohol

De veroorzaker van het ongeval bleek echter nergens meer te bekennen. De politie startte daarom een zoektocht naar de bestuurder en kreeg van omstanders een signalement mee. Enkele minuten later werd de man, samen met een tweede persoon, aangetroffen. Ze roken allebei sterk naar alcohol.

Een blaastest bij de bestuurder resulteerde in een score van maar liefst 1215 ug/l (bijna 2,8 promille). Dat is bijna vijf keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed en het verlaten van de ongevalslocatie. Hij zal bovendien niet verzekerd zijn voor de gemaakte schade, aangezien hij onder invloed was.

‘Schandalig’

Onder het Facebook-bericht van de politie wordt vol ongeloof gereageerd op de actie van de bestuurder. ‘Schandalig dat je dit je medemens aandoet’, stelt Marlies Jägerhofer. Meerdere mensen zien het liefst de verdachte zijn rijbewijs moet inleveren en nooit meer terugkrijgt. Marion de Roos prijst daarnaast het werk van de politie: ‘Wat goed dat jullie de daders gevonden hebben.... nu maar hopen dat een rechter daadwerkelijk de juiste straf geeft! Nooit meer achter het stuur.’ 

In samenwerking met indebuurt Zwolle