Volledig scherm
Wehkamp breidt het distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle uit met een nieuw gebouw van 25.000 vierkante meter (rechts op deze artist impression). © Wehkamp

Wehkamp krijgt tweede distributiecentrum in Zwolle

Wehkamp groeit zo hard, dat het online warenhuis een tweede distributiecentrum laat bouwen op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Het bedrijf wil daardoor meer dan 200.000 klantbestellingen per dag kunnen verwerken.

Het gaat om een uitbreiding van 25.000 vierkante meter naast het huidige logistieke centrum. Daardoor komt het totaal op 60.000 vierkante meter. De bouw begint eerdaags en moet eind dit jaar klaar zijn. 

E-commerce

Wehkamp  heeft naar eigen zeggen ruimte nodig om aan de vraag van klanten te voldoen. Het is een 'volledig geautomatiseerd e-commerce centrum'.  Het vastgoed is in handen van vastgoedbedrijf WDP. Samen met Wehkamp wordt 40 miljoen euro in de nieuwbouw geïnvesteerd.

Pickstations

De uitbreiding binnen het magazijn is al begonnen. Dat groeit van 450.000 naar 525.000 opslaglocaties. Het aantal pickstations (de plek waar bestellingen worden ingepakt) groeit van 24 naar 28. Wehkamp heeft ook een distributiecentrum in Maurik. Als de nieuwbouw in Zwolle klaar is, beschikt het bedrijf in Nederland over ruim 135.000 vierkante meter magazijncapaciteit in Nederland.

Zonnepanelen

De nieuwbouw in Zwolle wordt van onder tot boven voorzien van ledverlichting. Bovenop het gebouw komen 7.000 zonnepanelen, waardoor Wehkamp straks op deze locatie 17.000  zonnepanelen heeft liggen.  

Volgens wethouder René de Heer is de bouw van het nieuwe distributiecentrum goed nieuws voor de werkgelegenheid in Zwolle. Hij rekent op honderden banen extra in de aankomende jaren.

  1. ‘Hennephuurder’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle
    PREMIUM

    ‘Hennep­huur­der’ wil via rechter sneller terug in sociale huurwoning Zwolle

    Woningcorporatie SWZ zou met de regels hebben gespeeld, waardoor hij nog niet op zoek kan naar een nieuwe huurwoning. Daarom probeert Zwollenaar Aboes via de rechter weer toegang te krijgen tot de Woningzoeker. Onzin, stelt de corporatie. De afspraken zijn duidelijk: na te worden betrapt op een hennepkwekerij mag je twee jaar lang geen Zwolse sociale woning huren. De rechter probeerde dinsdag tevergeefs om de partijen nader tot elkaar te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle