Volledig scherm
Het Stationsplein verandert binnenkort in een grote bouwkuip. © Gemeente Zwolle

Wekenlang komen en gaan van vrachtwagens voor graafwerk bij station Zwolle

Vanaf 5 december is het wekenlang een komen en gaan van vrachtwagens bij het Stationsplein in Zwolle. Op die dag begint namelijk het graven van de enorme bouwkuip voor de aanleg van de ondergrondse fietsenstalling voor het stationsgebouw

Voor het afvoeren van de grond rijden dan twee vrachtwagens per kwartier van en naar de bouwkuip, elke werkdag van 07.00 tot 19.00 uur. 

Verkeersregelaars zijn vanaf dat moment elke dag aanwezig om de transporten in goede banen te leiden. Ze zijn present bij de in- en uitgang van het bouwterrein maar ook bij de Parkschool aan de Westerlaan op de tijden dat de school begint en uitgaat. 

Doeken

De afgelopen maanden zijn de voorbereidingen getroffen voor het uitgraven van de bouwkuip. Er zijn wanden rondom aangebracht en een speciale gellaag om de bouwput af te sluiten voor het grondwater. 

Vanaf maandag 2 december begint er graafwerk op het terrein, maar dat is dan nog enkel binnen de hekken. Dat is bedoeld om apparatuur te verwijderen die in de grond is aangebracht voor het aanleggen van de gellaag. Mogelijk wordt er ook in de avonduren doorgewerkt. Om de overlast te beperken werkt de aannemer met doeken die op de hekken gehangen worden aan de kant van de Terborchstraat en de Oosterlaan. 

Wachtplek

De vrachtwagentransporten duren tot 21 december. De vrachtwagens die af en aan rijden, keren via een speciaal voor dit werk aangelegde brug in het bouwterrein. Bij de IJsselhallen komt een soort ‘wachtplek‘ voor de vrachtwagens om te voorkomen dat ze tegelijk op de Westerlaan arriveren of vertrekken.

Aanvankelijk zou het graafwerk voor de fietsenkelder al in de zomer beginnen, maar aangetroffen vervuiling in de ondergrond zorgde voor vertraging.

In samenwerking met indebuurt Zwolle