Welkom in Zwolle (en daar hoort Paleis Het Loo in Apeldoorn bij!)

videoZandvoort is Amsterdam Beach en het Muiderslot heet in de promotiefolders ook wel Amsterdam Castle. Waarom dan niet Paleis Het Loo bij Zwolle? Marketing Oost gaat zo de internationale boer op met een reclamevideo. 

Meer dan honderd touroperators uit negen landen worden in een reclamevideo enthousiast gemaakt om Van Goghs te komen bekijken in Kröller-Müller, bij Zwolle. Of een duik te nemen in ‘onze rijke koninklijke geschiedenis' in Paleis Het Loo, bij Zwolle. 

Had het niet beter ‘A special welcome to Kampen’ kunnen heten?

Claudi Groot Koerkamp, van MarketingOost lacht. ,,Haha, hoezo? Omdat er veel beelden van Kampen in voorkomen? De touroperators komen uit landen van over de hele wereld. Een gemiddelde stad in China is twee keer zo groot als Nederland; voor deze mensen is een stad als Zwolle een gehucht. Dus hebben we Zwolle als uitvalsbasis genomen, een straal van 50 kilometer rondom Zwolle getrokken en gekeken welke punten rondom Zwolle het profiel kunnen versterken. Zo hebben we gekeken naar Giethoorn, de Hoge Veluwe, het Kröller-Müller, Kampen en de andere Hanzesteden. Zo hebben we het filmpje gemaakt.”

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle