Werkzaamheden voor de treintunnel bij Herfte, waar een zogeheten ‘dive under‘ komt: daar gaat het ene spoor onder het andere door, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen.
Volledig scherm
Werkzaamheden voor de treintunnel bij Herfte, waar een zogeheten ‘dive under‘ komt: daar gaat het ene spoor onder het andere door, zodat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. © ProRail/Stefan Verkerk

Werk aan het spoor tussen Zwolle en Herfte: bussen in plaats van treinen in meivakantie

In de meivakantie rijden er geen treinen van en naar station Zwolle. ProRail werkt daar van 28 april tot en met 3 mei aan het spoor om het traject Zwolle-Herfte aan te pakken. De NS zet bussen in als vervangend vervoer; de extra reistijd is daardoor 30 minuten.

  1. Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’
    PREMIUM

    Hendrik (54) krijgt werkstraf vanwege hetze tegen Zwolse wethouder en ambtenaar: ‘Uitermate ernstig’

    Een Zwollenaar die zijn zin niet kreeg bij de afhandeling van een klacht tegen de gemeente heeft bijna twee jaar lang Jan en alleman bestookt met e-mails, waarin hij voormalig wethouder Klaas Sloots en een klachtenfunctionaris van de gemeente beschuldigde van fraude, valsheid in geschrifte en plichtsverzuim. ,,Ongehoord’’, noemde de politierechter in Zwolle het gedrag van de 54-jarige Hendrik van E. uit Zwolle.