Zo gaat The City Post, het voormalige postsorteercentrum bij het station in Zwolle, er straks uit zien. In het midden zaagt eigenaar DC Vastgoed een stuk uit het complex. In plaats daarvan komt er een reusachtig atrium met ruimte voor horeca. Voor het kantoor komt een grote glazen constructie. De horeca die er bij komt is 'voor de hele stad’.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo gaat The City Post, het voormalige postsorteercentrum bij het station in Zwolle, er straks uit zien. In het midden zaagt eigenaar DC Vastgoed een stuk uit het complex. In plaats daarvan komt er een reusachtig atrium met ruimte voor horeca. Voor het kantoor komt een grote glazen constructie. De horeca die er bij komt is 'voor de hele stad’. © Artists impression DC Vastgoed

Werken op kantoor ‘wordt een beleving’

Het kantoor verandert. De pandemie zorgt ervoor dat we veel meer thuiswerken. Dat zal zo blijven. Niet dat kantoorwerkplekken helemaal ophouden. Maar veel vierkante meters gaan wel weg en maken plaats voor ontmoetingsruimten. Kantoren transformeren in een comfortabele, duurzame en gezonde omgeving, voorspellen Joep van Vliet en Alwin Rijpstra van vastgoedadviseur CBRE. Hoe dat eruitziet? Nou City Post in Zwolle bijvoorbeeld, straks een voorbeeld voor Nederland. 

 1. Scheidend PEC-voorzitter Adriaan Visser blikt terug: ‘We hebben Raiola nooit één euro betaald’
  PREMIUM
  1

  Scheidend PEC-voorzitter Adriaan Visser blikt terug: ‘We hebben Raiola nooit één euro betaald’

  Onder zijn leiding won PEC niet alleen de beker en de Johan Cruijff Schaal, maar haalde het tevens voor het eerst in de geschiedenis Europees voetbal en de hoogste eindklassering ooit in de eredivisie. Maar er was ook kritiek, zeker de laatste periode. Met zijn vertrek in aantocht - vrijdag was zijn afscheidsreceptie, 1 oktober officieel zijn laatste dag - blikt scheidend voorzitter Adriaan Visser (70) terug op zijn 12,5 jaar als preses in Zwolle.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.