UWV brengt voor het eerst in beeld hoeveel vacatures er zijn in zogeheten klimaatberoepen, zoals monteurs van zonnepanelen.
Volledig scherm
UWV brengt voor het eerst in beeld hoeveel vacatures er zijn in zogeheten klimaatberoepen, zoals monteurs van zonnepanelen. © BELGA

Werkloosheid blijft dalen in Oost-Nederland, in tegenstelling tot landelijke tendens

De werkloosheid in Oost-Nederland blijft verder dalen, blijkt uit cijfers van uitkeringsinstantie UWV. In de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe ligt het aantal mensen met een ww-uitkering in september 29,9 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Regio Zwolle komt uit op 25,5 procent minder. Landelijk zit de daling daar tussenin: 26,9 procent.

2 reacties

 • F. Post

  4 maanden geleden
  Niet WILLEN werken geen WW
 • T. Cleton

  4 maanden geleden
  Werk in overvloed. Elke ww uitkering stop zetten.
 1. Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschakelen’
  PREMIUM

  Tess de Vries speelt weer eens mee bij juichend VC Zwolle: ‘Het was wel even omschake­len’

  Een avondje om te juichen voor VC Zwolle Topvolleybal. Het door corona geteisterde Voltena wordt met twee vingers in de neus verslagen (3-0), waarmee de plek in de kampioenspoule voor 99 procent zeker is. Bovendien maken Sanne Konijnenberg en de langdurige geblesseerde libero Kim de Wild onder luid gejuich hun rentree. ,,Onze instelling was niet anders dan normaal, maar het ging inderdaad wel gemakkelijk”, glundert Tess de Vries.