Werkzaamheden voor betere verkeersdoorstroming Ceintuurbaan Zwolle

ZWOLLE - De gemeente Zwolle werkt de komende weken aan verbetering van het verkeersknooppunt afslag Noord van de A28 - Ceintuurbaan. De werkzaamheden hebben tot doel om de verkeersdoorstroming op de Ceintuurbaan te bevorderen.

Vrijdagavond 14 en zaterdag 15 oktober worden de installaties van de verkeerslichten op de kruising van de Ceintuurbaan met de Oude Meppelerweg vervangen. Er worden rijstroken afgesloten. Advies aan het verkeer is om zoveel mogelijk via de IJsselallee te rijden. De Oude Meppelerweg wordt ter hoogte van de Ceintuurbaan afgesloten en verkeer wordt omgeleid via de Boerendanserdijk - Rechterland.

Tegelijk met de werkzaamheden aan de verkeerslichten wordt al voorbereidend werk uitgevoerd voor de extra rijstrook die tussen afrit Meppel en afrit Amersfoort op de Ceintuurbaan komt. Deze voorbereidende werkzaamheden zijn in de week van 16 tot 21 oktober na 20.00 uur. De weg blijft toegankelijk, maar er is wel verkeershinder. In het weekend van 21 tot 23 oktober wordt de westelijke rijbaan van de Ceintuurbaan tussen afrit Meppel en afrit Amersfoort geheel afgesloten in verband met de aanleg van de extra rijstrook. Het is tijdens de werkzaamheden niet mogelijk om vanaf de beide afritten van de A28 de Ceintuurbaan op te rijden. In de week na 23 oktober vinden er 's avonds na 20.00 uur nog afrondende werkzaamheden plaats. Dit veroorzaakt enige verkeershinder, maar de weg blijft toegankelijk.

In samenwerking met indebuurt Zwolle