Wethouder Zwolle in gesprek met café The Livingroom en klagende buurman over ban op livemuziek

Wethouder William Dogger van Zwolle gaat in gesprek met café The Livingroom en de buurman die last heeft van de muziek in het café. Vorige week werd duidelijk dat het café moet stoppen met versterkte livemuziek als gevolg van de aanhoudende klachten. De kwestie zorgde voor veel opschudding binnen ‘muzikaal’ Zwolle. Het café staat te koop.

Het college van B en W hield tot nu toe de kaken op elkaar over de situatie, ondanks herhaaldelijke verzoeken van de Stentor. In de tussentijd stelden PvdA en GroenLinks raadsvragen. Die zijn nu wel beantwoord. Dogger laat weten dat de afgelopen jaren door ambtenaren en de handhavende Omgevingsdienst IJsselland uitvoerig met de betrokkenen is gesproken om te zoeken naar een oplossing.

Volledig scherm
Café The Livingroom heeft noodgedwongen moeten stoppen met versterkte livemuziek, na aanhoudende klachten over geluidsoverlast. Wethouder Dogger gaat nu met het café en de buurman in gesprek. © Frans Paalman

De wethouder schrijft in zijn antwoorden dat het college van B en W heeft begrepen dat ‘de kosten om acceptabele aanpassingen te doen’ te hoog zijn ‘en niet te dragen door de eigenaresse'. Het café staat al enige tijd te koop, omdat eigenaresse Anja Louwerse zich klemgezet voelt rondom de livemuziek. Volgens haar ‘gaat de lol er dan af’.

Binnenkort wordt de nieuwe horecavisie in de gemeenteraad besproken. Volgens de collegebrief is er dan ruimte om te praten over ‘de balans tussen rust en reuring in de binnenstad’.

Om passend te protesteren tegen de ban op livemuziek, speelden artiesten uit Zwolle vorige week dagelijks in het café aan het Gasthuisplein.

In samenwerking met indebuurt Zwolle