Volledig scherm
Radio dj Wietze de Jager. © ANP

Wietze de Jager koopt huis in Zwolle

Qmusic-dj's Wietze de Jager en Lieke Veld hebben een huis in Zwolle gekocht. Of ze er zelf gaan wonen? De buren denken van niet, want de nieuwe bewoner heeft zich voorgesteld en hij heet geen Wietze. Het dj-echtpaar heeft recent wel een luxe Amsterdamse appartement van de hand gedaan.

Wietze de Jager maakte tot vorige week het ochtendprogramma Mattie & Wietze op Qmusic. Een overstap naar SkyRadio, die door radiovriend Mattie Valk op het laatste moment werd afgeblazen, heeft ervoor gezorgd dat het duo overhoop ligt met elkaar.

Huwelijk

De Jager (28) en Lieke Veld (31) stapten een paar jaar geleden in het huwelijksbootje en kregen in januari hun eerste kind. Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat de dj's in augustus 2016 voor 176.000 euro een woning aan de Klaasboerstraat in de Zwolse wijk Assendorp hebben gekocht. De Jager is geboren in Zwolle.

Puin

Volgens directe buren van het huis hebben de nieuwe bewoners zich voorgesteld en gaat het niet om de dj's van Qmusic. In de woning is vorige week flink gesloopt; een container met puin staat nog voor de deur. Vorig jaar probeerde de DJ in dezelfde buurt ook al een woning te kopen. Toen gaf De Jager aan dat hij deze wilde gaan verhuren. 

Nieuwe bewoners

De Jager en Veld hebben vorige maand hun appartement in de buurt van het Westerpark in Amsterdam verkocht voor ruim zes ton. De Jager reageert zelf niet op vragen over de aankoop in Zwolle. Onduidelijk is wat de relatie is tussen de dj's en de werkelijke nieuwe bewoners van de woning.

In samenwerking met indebuurt Zwolle