Parkeeroverlast aan de Valkenbergweg in Wijthmen. Bezoekers van de Wijthmenerplas parkeren hier tegen de regels in hun auto, tot ergernis van de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeeroverlast aan de Valkenbergweg in Wijthmen. Bezoekers van de Wijthmenerplas parkeren hier tegen de regels in hun auto, tot ergernis van de buurt. © Thera Hülsmann

Wijthmeners zijn parkerende zwemmers beu: 'Zelfs paaltjes helpen niet'

Het is buurtbewoners al jaren een doorn in het oog en ook deze zomer gaat het mis: bezoekers van de Wijthmenerplas die hun auto parkeren in de berm van de Valkenbergweg bij Wijthmen. Bewoners hebben zelf maar paaltjes in de grond geslagen, want het gemeentelijke parkeerverbod heeft weinig effect. ,,Gelukkig worden er nu wel bekeuringen uitgeschreven."

 1. Arjan (54) hoort gruwelijke verhalen in Oekraïens dorp dat Zwolse stichting ‘adopteert’: ‘Er is helemaal niets meer’
  PREMIUM
  2

  Arjan (54) hoort gruwelijke verhalen in Oekraïens dorp dat Zwolse stichting ‘adopteert’: ‘Er is helemaal niets meer’

  Ze reden al 25 keer op en neer naar Oekraïne om hulpgoederen af te leveren. Maar de rit die Arjan Biel en andere vrijwilligers van stichting MYzwolle afgelopen week maakten, was anders. Ze adopteerden een dorp: Lukashivka, dat ze willen helpen met de wederopbouw. Ten noorden van Kyiv hoorden ze de gruwelijke verhalen aan, en voelden ze de angst van de bewoners.
  Zwolle