Volledig scherm
PREMIUM
De voorstelling van de Wilde Deerne. © Frans Paalman

Wilde Deerne sprankelend stadsspektakel in Zwolse IJsselhallen

recensieToen het Antwerpse verwilderde meisje in 1717 werd gevonden bij Zwolle kon ze niet vermoeden dat ze 300 jaar later de stad weer in beweging zou zetten. De Wilde Deerne beleefde vrijdagavond een spetterende première in de IJsselhallen.


Het is een spel met de tijd. In de grootschalige muziektheaterproductie De Wilde Deerne komen 'toen en nu' mooi samen. Wanneer er in dit theaterstuk in 1717, volgens de historische feiten, een verwilderd Antwerps meisje wordt gevonden op de Agnietenberg bij Zwolle, roept een hedendaags straatmeisje vol afschuw: "Wat is dat voor ongeëpileerd goor ding!" 

  1. Renovatieprojecten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoende onderzoek naar vleermuis en huismus

    Renovatie­pro­jec­ten Pierik en Amer vertraagd: onvoldoen­de onderzoek naar vleermuis en huismus

    Twee geplande renovatieprojecten van woningstichting SWZ in Zwolle zijn op zijn minst met een jaar vertraagd. De provincie Overijssel verleent geen toestemming voor het vervangen van daken, aangezien de corporatie te weinig onderzoek zou hebben gedaan naar de aanwezigheid van vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Daardoor kan niet uitgesloten worden dat tijdens de renovatie toch onverwacht 'grote aantallen dieren worden gedood'.

In samenwerking met indebuurt Zwolle