Windturbines dichtbij woonwijken; het nieuwe kabinet komt met een afstandsnorm.
Volledig scherm
PREMIUM
Windturbines dichtbij woonwijken; het nieuwe kabinet komt met een afstandsnorm. © Raphael Drent

Windmolens niet meer vlak bij huizen, kabinet voert afstandsnorm in

Het nieuwe kabinet voert een afstandsnorm in tussen woningen en windturbines. Volgens medici en wetenschappers is dat nodig om gezondheidsschade bij omwonenden te voorkomen. De windsector is tegen, mogelijk komen windplannen in de knel.

9 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Kunnen we niet meer terug naar vroeger dan is het leven stukken veiliger zonder kerncentrales,en data centrums!! Waar je ook weer stralingen door krijgt!
 • JS van Katwijk

  1 jaar geleden
  En het gedonder over waar die kerncentrales gaan komen moet nog beginnen.
 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  Nou als ik alle verhalen zo lees en de vele reacties kunnen we de groene stroom net zo goed vaarwel zeggen. Iedereen wil groene stroom, maar niemand wil ook maar enigszins in de buurt wonen van een zonnepark of in de nabijheid van windmolens. Hiervoor wordt zin en onzin uit de kast getrokken. Dat nu kerncentrales nodig zijn mag wel duidelijk zijn, bij gebrek aan steun van burgers van NL voor groene stroom. Hopelijk zijn het niet alleen de boomers die tegen groene stroom zijn.
 • HAM Boelens

  1 jaar geleden
  Er is geen minister of vermogend man die zo’n windmolen in de tuin heeft. Ze kosten alleen maar enorm veel geld. Al met al leveren ze nog niets op ook. Eens met Robert Scholten. Stoppen met geld smijten.
 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind windmolens een mager idee met weinig opbrengst en beperkt werkbaar,met veel meer vogelsterfte en wel degelijk lawaai overlast vlakbij woningen,prima in de duinen,op het wad,in niet gebruikte weilanden in het IJsselmeer en dergelijke maar ik denk niet dat veel mensen daar blij mee zijn,ontruim het grient en andere zandplaten