Winkeliers vrezen coffeeshop ‘om de hoek van de P.C. Hooft van Zwolle’

videoNu de aankondiging er is zal hij er ook wel komen, die coffeeshop. Dat is in het kort de gedachte van winkeliers uit de omgeving van de Rodeleeuwsteeg. De meeste van hen staan niet te springen. ,,Hij komt toch om de hoek van de P.C. Hooft van Zwolle hè’’, zegt een winkelmedewerker met een knipoog.

Met de consternatie rond de Vechtstraat nog vers in het geheugen is het niet vreemd dat bewoners en ondernemers rond de Rodeleeuwsteeg wat voorzichtig reageren. Dat de overlast in dat eerst geval is uitgebleven, maakt voor de buurt niet uit. ,,De geplande coffeeshop zit in een wat duistere steeg. Waar ook nog probleemjongeren wonen. Is dat niet de kat op het spek binden’’, vraagt Sonja van Heavy Stuff aan de Oude Vismarkt zich af.

  1. Corona-update | Drie doden in verpleeghuis Meppel, bungalowketen dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaartkisten
    VIDEO

    Corona-update | Drie doden in verpleeg­huis Meppel, bungalowke­ten dreigt kopje onder te gaan en run op uitvaart­kis­ten

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag onder meer: het verhaal van de 99-jarige Herman uit Zutphen die zijn verjaardag volgende week gedwongen op een andere manier moet vieren. Daarnaast werden meerdere jongeren bekeurd in Dedemsvaart vanwege het negeren van het samenscholingsverbod. Tot slot werd SC Genemuiden getroffen door het overlijden van een clubicoon.

In samenwerking met indebuurt Zwolle